Efter Paris – hur långt har vi kommit, hur långt är det kvar?

Välkommen till Efter Paris – hur långt har vi kommit, hur långt är det kvar?
Datum: 2015-12-17 - 2015-12-17
Tid: 00:00
Plats: E 44

Vad kom världens länder egentligen överens om i Paris? Hur nära (eller långt ifrån) är vi egentligen ett bindande globalt klimatavtal som innebär att världen har chans att klara det s.k. tvågradersmålet? Hur tänker och agerar Kina, USA, Ryssland och EU? Hur ser de mindre utvecklingsländerna på frågan om ett globalt klimatavtal?

Ta chansen att få förstahandsinformation från förhandlare och forskare som varit på plats i Paris.

Den 17 december kommer Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör och klimatförhandlare i Paris, att reda ut vad som egentligen skedde under årets stora klimatförhandling och vad det betyder för världens pågående klimatarbete. Annas presentation streamas till

Handelshögskolan där docent Åsa Löfgren är på plats och svarar på frågor.

Program:

07:30 – 8:00 Frukost

07:55 - 08:05 Intro Åsa Löfgren, Docent, Institutionen för nationalekonomi med statistik samt vetenskapligt ansvarig för Mistra Indigo.

08:05 – 08:30 Streamad rapport från mötet: Anna Lindstedt, Sveriges klimatambassadör och chefsförhandlare

08:30 – 09:00 Åsa Löfgren svarar på frågor

Seminariet är ett samarbete mellan Mistra Indigo och Handelshögskolans Råd för Hållbar Utveckling

Anmälningssidan är stängd. Om du behöver ändra i din anmälan eller avanmäla dig, kontakta mattias.sundemo@handels.gu.se.